sincronizare-optica nikon d3200 si blitz extern godox TT685n

Blitzul extern – Stii ca poti sa-l declansezi de la distanta folosind blitzul de pe aparatul foto?

Exista mai multe metode prin care poti declansa un blitz extern de la distanta, iar una dintre ele se numeste Declasare Optica. Cu alte cuvinte blitzul extern poate fi declansat de la distanta prin intermediul luminii emise de blitzul incorporat in camera de fotografiat.

Daca nu ti-ai cumparat inca declansatoare wireless sau pur si simplu se intampla sa nu ai la indemana tot echipamentul, poti apela la declansarea optica pentru un plus de efecte speciale in fotografia ta sau pentru a profita de o mai mare mobilitate a blitzului extern.

De asemenea, putem sa spunem si faptul ca metoda vine in ajutorul celor cu buget redus care nu-si permit inca un echipament wireless.

Studiu de caz declansare optica: Nikon D3200 si Godox TT685N

Voi prezenta in continuare un studiu de caz cu pasii de sincronizare optica dintre Nikon D3200 si un blitz extern Godox TT685n.

Setarile din meniul aparatului foto

meniu-nikon-d3200

Activam meniul aparatului foto si la sectiunea Shooting Menu ne oprim asupra optiunii Flash Control for built-in flash. Aici putem alege intre 2 setari: TTL si Manual. Ambele pot fi folosite pentru declansarea optica insa trebuie tinut cont de unele setari ale blitzului, astfel:

  • Daca activam TTL flash din aparat, setam in meniul blitzului Optic S2
  • Daca activam Manual flash din aparat, setam in meniul blitzului Optic S1

Setarile din meniul blitzului

indicatii-declansare-optica blitz godox TT685n

Cu ajutorul butonului Mode selectam modul Manual. Dupa care alegem intre cele 2 modalitati de declansare optima S1 sau S2. Realizam acest lucru apasand butonul de sub setarea S1/S2 pana cand pe display apare indicatorul pe care-l dorim.

De asemenea, receptorul optic al blitzului  nu trebuie sa fie acoperit pentru a putea primi comanda de declansare.

receptor-optic-godox-tt685n

Cu aceste setari stabilite putem sa ne pregatim de fotografiat in modul declansare optica a blitzului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *